Space
NOUTATI
Space Space Space Space Space Space
Space
Space
Loading
PROGRESS ICT SOLUTIONS   |   TERMINOLOGIE
space

TerminologieO parte din companiile care isi doresc sa inteleaga “fenomenul” de solutii de business pentru o companie, nu sunt familiarizate cu terminologia folosita in acest domeniu.
Daca aveti probleme cu terminologia uzitata in site-ul nostru va rugam sa apelati la consultantii nostri sau sa vizualizati lista de mai jos.
Suntem deschisi la sugestii sau recomandari din partea dumneavoastra care sa ne ajute sa va ajutam.


1. Ce este ERP ?

 • in traducere: Planificarea software a resurselor unei intreprinderi (ERP Enterprise Resource Planning)
 • are drept scop integrarea tuturor departamentelelor si functiile dintr-o companie intr-un unic program pe computer care serveste tuturor nevoilor particulare a diferitelor departamente.
 • este dificil sa construiesti un program care sa serveasca nevoilor oamenilor de la departamentul financiar la fel de bine ca celor de la departamentul de resurse umane si celor de la stocuri. Fiecare dintre aceste departamente are in mod obisnuit propriul sau software optimizat pentru modul de lucru particular al departamentului respectiv.
 • dar ERP combina toate aceste programe optimizate intr-un singur sistem integrat care lucreaza cu o singura baza de date astfel incat departamentele pot sa partajeze informatiile si pot comunica mult mai usor intre ele.
 • aceasta abordare integrate isi merita banii daca companiile instaleaza software-ul corect.

2. Cum poate ERP sa imbunatateasca performantele unei companii ?


Cea mai mare speranta a sistemelor ERP pentru a-si demonstra valoarea este un fel de "berbec" folosit pentru a imbunatati modul in care compania ta preia o comanda de la un client ti-o proceseaza, transformand-o intr-o factura de venit proces cunoscut, sub numele de proces de prelucrare a unei comenzi. Din acveasta cauza, ERP este deseori mentionat ca fiind un software folosit in departamentele "back-office". Nu se ocupa cu procesul "up-front" de vanzare (cu toate ca cei mai multi producatori de sisteme ERP au dezvoltat, de curand, sisteme CRM care sa se ocupe de ata ceva).

3. Ce va determina solutia ERP sa mearga mai bine in compania mea ?


 • Integrarea datelor financiare - intrucat managerul general incearca sa inteleaga performantele generale ale companiei, va putea sa evalueze diferite versiuni ale problemei. Contabilitatea are propriile cifre privind veniturile, vanzarile au ti ele versiunea lor, iar diferitele puncte de lucru pot avea ti ele propriile versiuni despre cat au contribuit la realizarea veniturilor.

 • Integrarea bazei de date de comenzi - aplicatia ERP poate deveni locul unde comanda unui client poate sa “traiasca” din momentul in care este primita, pana cand bunurile sunt livrate, contabilitatea intocmette ti trimite factura. Avand aceste informatii intr-o singura aplicatie ti nu in mai multe aplicatii independente care nu comunica intre ele, companiile pot tine o mai buna evidenta a comenzilor, pot coordona mai bine productia, stocurile si livrarile din mai multe locatii in acelati timp.

 • Standardizarea si eficientizarea procesului de productie companiile de productie, in mod deosebit cele care doresc sa fuzioneze sau sa se extinda, deseori fac aceeati greseala in mai multe puncte de lucru folosind diferite metode ti aplicatii. ERP vine ca metoda standard pentru automatizarea unor pati din procesul de productie. Standardizarea acelor procese ti folosirea unui singur sistem integrat poate salva timp, reduce costurile ti crette productia.

 • Optimizarea stocurilor ERP ajuta procesul de productie sa curga fara probleme ti imbunatatirea modului de indeplinire a comenzii. Asta poate duce la reducerea pierderilor, a productiei in curs si poate ajuta utilizatorii aplicatiei sa planifice mai bine livrarile, sa reduca stocul de produse finite din depozite. Pentru a imbunatati fluxul de aprovizionare este nevoie de software dedicat, dar si o solutie ERP poate rezolva asta.

 • Standardizarea informatiilor din departamentul resurse umane - in special in companiile cu mai multe puncte de lucru, departamentul de resurse umane s-ar putea sa nu aiba o metoda unica de urmarire a timpului angajatilor ti de comunicare cu acettia despre beneficii si servicii.

4. De ce sa implementati un sistem ERP in compania Dumneavoastra ?


Pentru ca cifrele urmatoare vorbesc de la sine despre avantajele unei solutii ERP:
 • reducerea stocurilor - 18%
 • reducerea costurilor cu materiale - 5%
 • reducerea costurilor aditionale/salarii - 8%
 • cresterea vanzarilor si a satisfactiei clientilor - 12%
 • imbunatatirea controlului financiar contabil - 16%

Space
NEWSLETTER
Space
Space
SUPORT
Space
Email TeamViewerQS.exe My status Email
Space
CERTIFICARI
Space Microsoft

Dell

CAS genesisWorld

Mesonic

VMware